top of page

Filipino Fun

Hoog tijd om nog eens een blogpost te schrijven! We hebben het de laatste weken druk gehad met kleine eilandjes op de Filipijnen te bezoeken, waar we een echte internet detox kregen door het gebrek aan WIFI.

Gedurende twee van de vier weken op de Filipijnen is er een vriendin met ons mee gereisd. Leuk om nog eens onze eigen taal te kunnen spreken en zo waren we ineens op de hoogte van de nieuwtjes uit België. Ook had Liza Belgische chocolade mee genomen dus de trip was direct goed gestart :)

Met zen drietjes hebben we het eiland Cebu bezocht, bekend om zijn blauwe watervallen, witte stranden en letterlijk miljoenen palmbomen. Beeld je bossen in zoals Wortel Kolonie maar dan met alleen maar palmbomen. Coconut heaven!! We maakten het onze missie om elke dag een verse cocktail in een kokosnoot te scoren voor nog geen 50 cent.

Ook staat het eiland bekend voor het groene binnenland en zijn schattige dieren. Het is de enige plek op aarde waar je een tarsier kan spotten, de kleinste soort aap bestaande. Het aapje is net zo groot als je handpalm en lijkt op ET met zen grappige vingers en grote ogen. We hadden er graag enkele mee naar huis genomen maar ze zijn nogal streng in je rugzak te controleren als je het park verlaat.

De volgende dagen hadden we een week op het eiland Siargao gepland, op een uurtje vliegen van Cebu. Toen we op de luchthaven aankwamen had onze vlucht een uur vertraging omdat het al dagen aan het regenen was op Siargao. Éen uur werd twee uur en toen bleek onze vlucht gewoon geannuleerd. Eerst volgende vlucht: vijf dagen later. De mensen op de luchthaven bleven er allemaal heel rustig onder, op zen Filipinos noemen we dat nu J We hebben dan snel op onze ‘weather app’ gekeken waar het dan wel mooi weer was en van de 7000 eilanden op de Filipijnen bleek dit er maar 1 te zijn: Boracay. We boekten onze vlucht om en een halve dag later zaten we op een compleet ander eiland dan ‘s ochtends gepland was. Boracay is iets bekender dan Siargao waardoor ook de Chinese toeristen het eiland gevonden hadden, maar dit is wel met een reden: wit zand, zeilbootjes en prachtige zonsondergangen.

Na vier dagen cocktails drinken op Boracay (letterlijk want Happy Hour begon er al vroeg in de ochtend), vertrok Liza terug naar België. Sven en ik hadden met zen tweetjes nog het eiland Palawan op de planning staan. Mede-reizigers waren vol lof over zijn transparante water dus onze missie was om dit blauwe water zo snel mogelijk te vinden. Hiervoor waren we bereid om drie dagen met een bootje voor de kust gaan varen. (En mensen die mijn zeeziekte kennen weten dat ik dit niet zo maar doe J ). Op dag twee vonden we het: het blauwste water ter wereld ligt volgens ons officieel in de Big Lagoon op El Nido.

Palawan is ook een paradijs voor duikers dus Sven kon niet wachten om de onderwaterwereld te ontdekken. Zijn vangst onderwater bedroeg schildpadden, stingrays, kleine haaitjes en ook walvishaaien. Ik heb me ondertussen op een strandje gezet met een boek en een kokosnoot in de hand! :)

Dat was het voor de Filipinos. Next up: de jungle van Borneo in Maleisië.


You Might Also Like:
bottom of page