top of page

Impressive Indonesia

Hoog tijd om de blogpost van Indonesië te schrijven aangezien we al 6 maanden terug thuis zijn JDruk druk druk gehad met onze aftermovie te bekijken, verloving te vieren, een nieuwe job te zoeken en peter te worden van schattige Féline.

We hadden op voorhand wat twijfels over Indonesië omdat we gehoord hadden over de miljoenen toeristen en afval op de stranden maar het land heeft ons het tegendeel bewezen. Tussen de 17 000 eilanden dat het land rijk is, kan je nog vele watervallen, rijstvelden of verlaten strandjes vinden zonder 1 toerist. Zo ligt op 20 minuten varen van het drukke Bali het eiland Nusa Penida waar de wegen nog zo slecht zijn dat het toeristen nog weghoudt van de verborgen pareltjes. Na 3 dagen hier scooteren, ben ik er zeker van dat Sven elke weg te wereld aan kan :)

Weinig toeristen zorgt er ook voor dat de lokale bevolking nog steeds enthousiast is als ze een toerist mogen ontmoeten. Op het eiland Java, aan de Prambanan tempel, waren er honderden studenten op schooluitstap die nog nooit een toerist hadden gezien. Na enkele minuten stond een hele rij met kinderen die allemaal met ons een selfie wilden. As we were celebrities :0

Ook op Flores hadden we een ‘alleen op de wereld’ gevoel op een boot tussen de honderden onbewoonde eilandjes. Hier gingen we op zoek naar de bedreigde Komodo varaan, de grootste hagedis ter wereld. Aangezien het over een hagedis gaat, ging ik er vanuit dat die grootte wel zou meevallen. Ik was dus echt in shock toen ik pas 10 minuten op voorhand vernam dat ze wel tot 5 meter groot worden!!!! En de hagedis eigenlijk meer een dinosaurus lijkt :) Very cool!

Afsluiten deden we op de Gili eilanden voor nog 5 dagen platte rust, palmbomen en duiken alvorens terug te keren naar het hectische België. Na 6 maanden reizen met een (best wel kleine) rugzak, 6 outfits, 2 bikinis en 3 versleten paar flipflops, is het tijd om terug te keren naar ons lieve familie en vrienden.

En na 180 dagen 24u non-stop samen, hebben Sven en ik bewezen dat we elkaar niet beu kunnen worden en dat het dringend tijd is dat we trouwen! 2018 was het meest fantastische jaar ooit, maar 2019 wordt gewoon nog beter :)


You Might Also Like:
bottom of page