top of page

Terug naar Thailand!

Liefste thuisfront,

Na tien weken Aussie`s en Kiwi`s was de tijd aangebroken om richting Azië te trekken. Geen beter begin dan terug te keren naar het land waar het ooit allemaal begon, Thailand! Zeven jaar geleden de bestemming van onze eerste reis samen en de reden dat Azië sindsdien een plekje in ons hart inneemt. Er was echter een prachtig stukje linksonder in Thailand dat we vorige keer aan ons voorbij moesten laten gaan, dus er zat niets anders op dan nog eens terug te keren.

Na een korte tussenstop in Kuala Lumpur (waar elkaar aanraken in het openbaar blijkbaar verboden is), landden we in het zonovergoten Krabi, in het uiterste zuidwesten van Thailand. Om onze opgedane hiking-skills niet meteen teniet te laten gaan, startten we met een stevige wandeling in de buurt van Ao Nang wat ons een mooi uitzicht over de baai opleverde. Coole rots die recht uit de Lion King film leek te komen kregen we er gratis bij. Als beloning wachtte in het hotel onze eerste echte Thaïse maaltijd ons op, waar we lang naar hadden uitgekeken. Terug elke dag curry voor Sven en pad thai voor Maud!

Twee dagen later namen we een ‘long tail boot`naar Railay Beach. Slechts tien minuten varen maar onbereikbaar via de weg wegens enkele gigantische rotspartijen. Wat opviel waren de kleurrijke boten op het strand met mobiele keukens en een menukaart gaande van noedels en wraps tot rijstgerechtjes. Fastfood op zijn Thaïs! Gezien de meeste mensen dit als een daguitstap doen en rond 17u terugkeren, hadden we tegen zonsondergang het strand voor ons alleen (met uitzondering van wat nieuwsgierige aapjes).

Vervolgens trokken we naar het prachtige Koh Phi Phi. Een piepklein eiland dat bekend staat voor zijn hoog feestgehalte, knalblauw water en idylissche stranden. Sommige herinneren zich misschien het land uit “The Beach” met Leonardo Di Caprio, dat daar gelegen is. Daarnaast is het een van de mooiste plekken te wereld om te gaan duiken, wat ik niet aan mij voorbij kon laten gaan. Met enkele schildpadden, haaien, roggen, langoustes en duizenden tropische vissen absoluut een succes!

Laatste bestemming van onze passage langs Thailand werd Khao Sok. Dit nationale park bestaat in uit een gigantisch meer in het midden van de jungle. Beste manier om het te beleven volgens onze broers en zussen die hier al geweest waren, was een overnachting in een van de bungalows op het water temidden van het park. Topervaring! Blijkt trouwens dat de regels van UNO in elk land toch net wat anders zijn, maar dat de Duitsers alsnog steeds winnen… Wakker worden van de straaltjes zon die door de spleten van de hutjes piepten, duik in het meer als ‘douche’, met de kayak de aapjes gaan zoeken en de zon zien op komen boven de bomen. Dit allemaal nog voor het ontbijt van verse bananenpannekoekjes geserveerd werd…

Thailand stelde opnieuw niet teleur. Op naar Myanmar!

Groeten,

Uw reisbloggers,

Maud & Sven


You Might Also Like:
bottom of page