top of page

Verrassende Vulkanen

Liefste thuisfront,

We zijn ondertussen al enkele dagen in Thailand dus hoog tijd om de laatste dagen van Nieuw-Zeeland neer te pennen. We hebben het waarschijnlijk al vermeld maar Nieuw-Zeeland bestaat uit twee eilanden: North & South Island. De eerste drie weken deden we het zuideiland met vele bergen en blauwe meren. De laatste twee weken trokken we naar het noordeiland, dat er helemaal anders uit ziet. De bergen werden ingeruild voor vulkanen, zwarte stranden met lava en heetwaterbronnen. Door de vulkanische activiteit onder deze meren, bereikt het water een temperatuur tot 300°C en krijgt het zijn gele kleur. Anders maar even indrukwekkend!

Om tot het noordeiland te komen moesten we eerst de ferry op. En onze Nissan Supersaloon mocht uiteraard ook mee de boot op!

De top activiteit op het noordeiland is het wandelen van de Tongariro Crossing. Deze staat in de top 10 van mooiste wandelingen ter wereld en werd wereldberoemd als filmset van de Lord of the Rings films. 22 km langs vulkanen en meren in de meeste bizarre kleuren. Gelukkig hadden we de voorbije dagen al veel getraind, want het wandelen was best pittig. Onze stappenteller gaf aan dat we die dag een persoonlijk record gehaald hadden van 33.000 stappen (ietsje meer dan ons Belgisch gemiddelde van 5.000 stappen per dag oeps :) )

De dag nadien hadden we een tip gekregen over een waterval op een geheime locatie. Na drie hekken over te zijn gesprongen met DO NOT ENTER, kwamen we dit pareltje tegen. Of wat je niet allemaal over moet hebben voor de perfecte instagram foto :)

De laatste dagen spendeerden we in een toffe AirBnb aan de zee. Onze gastvrouw was een Duitse die voor de liefde naar hier verhuist was. Ze had haar veeleisende job in Duitsland opgezegd om een yogaschool in haar living op te starten. De tweede dag stonden Sven en ik dus yogales te volgen tussen allemaal 70-jarige vrouwtjes die VEEEEL leniger dan ons waren. Hier hebben we “jammer genoeg” geen foto’s van ;) Ze gaf ons de tip om een vulkanische strandje in de buurt te bezoeken. Onder het zand loopt een rivier met kokend, vulkanisch water. Als je dus een halve meter diep graaft, komt er warm water naar boven en heb je een natuurlijk stoombad op het strand.

We sloten Nieuw-Zeeland af met een bezoek aan de grootste stad Auckland. Meer dan 30% van de inwoners woont hier. Na weken lang alleen maar in berghutjes te hebben geslapen, was het wel gek om ineens terug tussen de wolkenkrabbers te staan.

Om af te sluiten: moest je je al jaren afvragen aan wat voor boom, plant of struik een kiwi nu eigenlijk groeit? Het antwoord is een struik die lijkt op een wijnrank! Terwijl ik dacht dat we al enkele uren door de wijnvelden aan het rijden waren en ik wel zin had in een winetasting, bleken het gewoon kiwiplanten te zijn :) Graag gedaan!


You Might Also Like:
bottom of page