top of page

Machtige Meren

Hi mates!

Volgende stop op onze route noordwaarts doorheen Nieuw-Zeeland werd Queenstown. Dit idylisch gelegen stadje ligt wat gewrongen tussen Lake Wakatipu en de bergen, wat het de ideale plaats maakt voor zowel watersport als een stevige wandeling. Helaas hebben ook onze Aziatische vrienden die topopportuniteit ontdekt. Toen de ene toerbus na de andere honderden van hen de stad binnenloodste, hadden we met momenten een `walibi op een mooie zomerdag`-gevoel en besloten we zo snel mogelijk de bergen in te vluchten. De korte maar steile beklimming van de Queenstown Hill werd daarmee onze eerste officiële hike in Nieuw-Zeeland. Gelukkig geraken de Aziatische hordes niet verder dan het van een luchthaven voorziene Queenstown.

Vervolgens ging de tocht verder naar Lake Wanaka, waar we enkele dagen doorbrachten naast het water. Hier kregen we onze eerste echte beproeving voorgeschoteld met de beklimming van Roy`s Peak. Gezien de kleine hittegolf die het land momenteel teistert besloten we om 5 AM de wekker te zetten, om de zwaarste zon te vermijden. Nooit gedacht dat ik op zo`n onmenselijk uur zou opstaan om te gaan wandelen. Als beloning kregen we na 16km wel een topuitzicht cadeau! Een wijnboerderij, lavendelboerderij en wat suppen op het meer de dag erna, bleken de ideale manier om de spieren wat te laten bekomen.

Opnieuw de auto in voor meer meren! Lake Tekapo en Lake Pukaki deze keer. Allebei knalblauw vanwege een of andere speciale stof uit de bergen en daardoor zeker niet minder mooi. Onderweg stond een lange, maar relatief vlakke wandeling op het programma naar de voet van Mount Cook, waar we helaas met eigen ogen de gevolgen van de opwarming konden aanschouwen. Stukjes ijsblok dreven aan ons voorbij.

Verblijven deden we zo veel mogelijk in campings recht naast het water. Uitkijken over een meer tijdens een BBQ geeft het vlees immers toch net dat ietsje extra. Vermakelijk ook om te zien hoe de doorsnee Nieuw-Zeelander zijn zondag doorbrengt. Werkelijk iedereen lijkt hier over een bootje te beschikken waarmee naar hartelust kinderen in rubberen banden over het meer gesleurd worden. Enkele Japanse toeristen die klaarblijkelijk hun nieuwe boysband cover aan het vastleggen waren, mochten uiteraard niet ontbreken.

Ons bezoek aan het zuidelijk eiland eindigen, deden we in het Abel Tasman Nationaal Park. Het oudste nationaal park van Nieuw-Zeeland wordt aan de ene kant geflankeerd door tropisch oerwoud en langs de andere kant door een prachtige blauwe zee, met enkele verlaten strandjes er tussenin. Ideaal voor opnieuw een lange wandeling de eerste dag, gevolgd door een kayaktocht de tweede dag. Als bonus voor het harde werk belandden de onderweg gevangen mosselen `s avonds op de barbecue.

Tussendoor werden ook enkele records gebroken! Aantal onafgebroken dagen buiten gespendeerd: 50. Face to face time Maud/Sven: verdriedubbeld. Gemiddeld aantal stappen per dag: 12.000 (t.o.v. 5.000 voor vertrek). Zou reizen dan toch goed zijn voor de gezondheid…

Groeten,

Maud & Sven


You Might Also Like:
bottom of page