top of page

Nau mai in Nieuw Zeeland

Lang naar uitgekeken met hoge verwachtingen…Nieuw-Zeeland! In feite twee grote eilanden, samen ongeveer 10x zo groot als België, maar wel met minder dan de helft van het aantal inwoners van België. Vooral echter land van de ontelbare postkaartuitzichten, natuurparken, fjorden en schapen (5x zo veel als mensen).

Aankomen deden we, na een vlucht van een viertal uur, in Christchurch, op het zuid-eiland. Na 5 weken stralende zon in Australië werden we daar opgewacht door twee dagen regen en kregen even een Belgisch herfst deja-vu gevoel. Helaas kreeg de stad in 2011 een zware aardbeving te verwerken, met als gevolg 185 doden en duizenden gebouwen in ruïnes. Dit was duidelijk te zien tijdens een korte stadswandeling, waar voornamelijk bouwkranen het straatbeeld uitmaakten.

Bij aankomst op de luchthaven hadden we tevens onze nieuwe wagen opgepikt. De autoverhuurmaatschappij adverteerde op haar website de categorie “cheap and cheerful”, waar wij uiteraard niet aan konden weerstaan. Zodoende doorkruisen we Nieuw-Zeeland de komende weken in een prachtige 20 jaar oude Nissan Sunny Supersaloon met net geen 300.000km op de teller.

Vanuit Christchurch reden we verder langs de kust tot Hampden. Dit kleine dorpje langs de kust staat bekend voor zijn Mouraki Boulders. Enkele bizarre en vrij grote ronde rotsen die verspreid liggen over het strand, bij laagtij te bewonderen zijn en geschat worden op zo’n vijf miljoen jaar oud.

Vooraleer we de oversteek van oost- naar westkust maakten, hielden we allereerst nog even halt bij het Katiki Point Lighthouse, met zijn zeeleeuwen-kolonie. Deze chille dieren kon het echter duidelijk niets schelen dat wij hun rust kwamen verstoren. Tweede verplicht nummer in die buurt was het lokaal bekend visrestaurant Fleurs Place met enkel de dag zelf gevangen pareltjes uit de zee op het menu.

Tot over een paar dagen!

Groetjes,

Maud & Sven


You Might Also Like:
bottom of page