top of page

Melbourne and its Great Ocean Road

Voor de zevende keer op rij werd Melbourne in 2017 verkozen tot meest leefbare stad ter wereld, met een score van 97,5/100. Onze verwachtingen waren m.a.w. hoog!

Bij aankomst werd snel duidelijk dat Melbourne niet de stad is van de grote bezienswaardigheden, zoals Sydney en zijn Opera House. Wel aanwezig waren verzorgde straten, top georganiseerd (gratis) openbaar vervoer, mooi onderhouden parken, een leuke jachthaven à la Eilandje in Antwerpen en vooral massa’s toffe barretjes en restaurants. Waar Sydney heel Amerikaans aanvoelde, werd in Melbourne duidelijk moeite gedaan om de Europese tour op te gaan, met Parijs-achtige winkelstraatjes en een uitgebreide culturele agenda.

Met nog drie dagen te gaan in Australië besteedden we dag één in Melbourne aan het verkennen van de binnenstad.

Met enkele van de bekendste wijngaarden van Australie op een uurtje rijden van de binnenstad, was het snel geweten wat we dag twee gingen doen.

Terug in Melbourne kwamen we ’s avond twee bekenden tegen van onze driedaagse boottrip naar de Whitsunday Islands. Snel nog iets drinken met Londenaren John en Reema draaide uit op een zware dinsdagavond. Hadden we misschien moeten zien aankomen met Britten en hun drankreputatie :)

De wekker ging dan ook veel te vroeg op onze laatste dag downunder, maar we hadden een lange trip voor de boeg. En wat voor één. De roadtrip leidde ons op de prachtige Great Ocean Road langs talloze uitzichtpunten langs de kust, langs wilde koala`s en verlegen kangeroes.

Perfecte afsluiter….en nu op naar Nieuw-Zeeland!

Groetjes,

Maud & Sven


You Might Also Like:
bottom of page