top of page

Welcome 2018!

Hii!

Voordat we beginnen aan onze nieuwe blogpost, zouden we eerst graag een heel gelukkige verjaardag wensen aan onze liefste papa’s. Jammer dat we jullie niet persoonlijk 3 dikke kussen kunnen geven!

Een van de belangrijkste dingen op onze bucketlist voor Australië, was het vuurwerk in Sydney zien op oudjaar. Aangezien Sydney de eerste grote stad ter wereld is waar het nieuwe jaar start (10 uur vroeger dan in België), is het een wereldwijd bekeken event. 1,5 miljoen mensen zakken jaarlijks afvnaar de haven in Sydney om het vuurwerk van dichtbij te bewonderen en nog eens 1 miljard mensen zouden via TV of internet meevolgen. Dat is 1 op 7 mensen wereldwijd! Het werd ons snel duidelijk dat het er wel eens best druk zou kunnen zijn.

Verschillende bronnen hadden ons toevertrouwd dat je best de dag van te voren of ten laatste om 10u s ochtends al gaat kamperen aan een uitzichtpunt, om een goed plekje voor het vuurwerk te veroveren. Onze Airbnb-gastvrouw wist echter een plekje waar je pas in de namiddag naartoe kon gaan: Cremoirne point. Toen we hier aankwamen rond 19u hadden meerdere mensen hier inderdaad de nacht gekampeerd en een groot laken gelegd om hun terrein af te bakenen. Gelukkig vonden we een groep mensen op de eerste rij die een halve vierkante meter waren vergeten af te bakenen. Die waren niet zo gelukkig toen wij dat plekje inpalmden en dus ineens ‘Front row seats’ tot het vuurwerk hadden. Na enkele uren wachten ging dan om middernacht het meest prachtige vuurwerk ooit af! Op twaalf minuten tijd wisten ze voor 5 miljoen euro aan vuurwerk de lucht in te schieten.

De dag nadien hadden we het slimme plan om naar de Blue Mountains te trekken. Dit zijn prachtige bergen op 2 uur rijden van Sydney, waar we dachten de drukte van de stad te kunnen ontsnappen. Fout gedacht! Heel Sydney had hetzelfde idee om naar de bergen te trekken en een serveerster zei ons dat ze het nog nooit zo druk had geweten. Zoals jullie dus kunnen zien op de fotos was het lang aanschuiven bij elk uitzichtpunt. Dit neemt niet weg dat de Blue Mountains wel absoluut prachtig zijn!!

We hebben ook de tijd genomen om Sydney uitgebreid te ontdekken, met het iconische Opera house en Bondi Beach. Voor mensen die net zoals mij grote fan zijn van Bondi Rescue: ze waren net een nieuw seizoen aan het filmen met lifeguard Harrison aan het werk. Er verdronk jammer genoeg wel niemand die namiddag dus we hebben ze niet echt in actie kunnen zien :)

De afgelopen dagen zijn we dan naar de woestijn in het midden van Australië getrokken. Denk een constante 45 graden, geen wind, enkele kamelen en vooral veel zand. In het midden van deze woestijn hebben ze twee gigantische bergen neergeplant: Uluru en Kata Utja.

Deze kan je best bij zonsopgang en zonsondergang bezoeken omdat je op de middag niet kan buitenkomen van de hitte. Resultaat: prachtige kleuren door de zon die steeds hoger komt te staan.

Op de laatste dag was het Sven zijn verjaardag. Ik had met zijn familie samen gelegd om hem een top cadeau te kunnen geven: een skydive! Ik had enkele mensen toevertrouwd dat we dit cadeau in gedachte hadden en zij hebben mij proberen te overtuigen om mee te springen met argumenten: beste ervaring ooit, YOLO, Once in a lifetime, etc…. Dus toch Last minute naar twee personen omgeboekt. En daar heb ik zeker geen spijt van. Wat een uitzicht en wat een te zot gevoel in vrije val!!

Uluru, je was geweldig! Nu op naar Melbourne, onze laatste stop in Australië voor Nieuw-Zeeland.


You Might Also Like:
bottom of page