top of page

Whitsunday Islands

Helloooo

We zijn ondertussen drie weken ver en we beginnen ons backpackersleventje al best gewoon te worden. We hebben al een 2000tal km op de teller staan, we hebben al wat wasjes gedaan en we maken driemaal per dag ons eigen potje. Waar ik vorige maand nog dacht dat ik nooit zes maanden in één rugzak ging krijgen, maak ik nu al de opmerking tegen Sven dat ik gerust met de helft minder kleding rond zou kunnen komen.

We zijn in Airlie beach aangekomen voor een zeiltocht rond de Whitsunday islands, een groep van 75 onbewoonde eilandjes met witte stranden en veel snorkelpret rond het Great Barrier reef. Maar de eilanden zijn vooral bekend voor Whitehaven beach dat verkozen is tot 2de mooiste strand van de wereld. Dit willen we zien!

We hebben gekozen voor een driedaagse zeiltocht met de Avatar, een catamaran waar je met 26 op kan slapen. In elke zijvleugel slaapt zes man en dan in de middenbeuk slaapt nog eens 14 man. Wij sliepen in een zijvleugel en heel veel plaats hadden we dus niet. Sven kon zelfs zijn benen niet strekken en moest opgerold slapen. Geniet mee van een rondleiding door onze kamer:

De eerste nacht hebben we alvast geen oog dicht gedaan. Het was er ontzettend warm en het schip schommelde toch meer dan we hadden verwacht. Om 6 uur ging de wekker af om naar het beroemde strand te vertrekken. Onze kapitein heeft er een sport van gemaakt om altijd de eerste op het strand te zijn vooraleer de 100den dagtoeristen vanuit Airlie Beach een uur later ook bij het strand toekomen. We kunnen hem alleen maar gelijk geven, we stonden met zen 25 alleen op dit gigantische strand, een unieke ervaring! Wat dit strand zo speciaal maakt is dat het zand bestaat uit meer dan 98% Silica, een mineraal dat enkel voorkomt boven vulkanische ondergrond. Dit is veruit het zachtste en witste zand dat we ooit zullen zien! En het blauw op de foto is geen photoshop ;)

De volgende dag hebben we vooral veel gesnorkeld: kleurijke koralen, gigantische vissen en een schildpad die we een tijdje hebben kunnen volgen. Ook passseerden er een hele school stingrays. Woaaw.

Nadien moesten de mannen helpen met de zeilen op te trekken, zodat we nog konden genieten van 1 laatste zonsondergang op de boot.

Terug aan wal moesten onze zeebenen terug wennen aan de vaste grond. Gedurende twee dagen hadden we het gevoel dat we nog steeds mee bewogen met de golven.

Om de trip compleet te maken was er nog een kleine afterparty met goedkope steak en gratis bier. We hebben met enkele onder hen ook afgesproken om elkaar opnieuw te ontmoeten in Nieuw-Zeeland.


You Might Also Like:
bottom of page